Brugdekdelen

✓ Breed portfolio
✓ Diverse certificaten
✓ Veelzijdige aannemers

Bekijk onze brugdekdelen, de ideale oplossing voor bekleding van uw brug! Het brugdek is de bovenzijde van de brug, het gedeelte waar het verkeer overheen komt. De toepassing van de brug heeft invloed op de materiaalkeuze, denk hier bijvoorbeeld aan of het een voetgangersbrug of autobrug is. Met behulp van een brugleuning van staal zorgen wij dat deze verstevigt word. MABA Waterland B.V. in Purmerend heeft verschillende soorten brugdekdelen van hout, staal en composiet. Zo is er altijd wel een passende brugleuning voor bijvoorbeeld van staal.

Stalen brugdekdelen

Staal is een uiterst duurzame materiaalsoort dat zich uitstekend leent voor diverse toepassingen binnen de brugbouw. Dat is met name omdat staal een hoge draagkracht heeft, gemakkelijk te onderhouden is en uitstekend toe te passen is voor verschillende aspecten van de brug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brugleuning van staal en de pijlers van de brug. Staal wordt vooral veel gebruikt in grote bruggen en bruggen die veel verkeer zien, maar het materiaal wordt ook gebruikt bij enkel voetgangersbruggen. Ons bedrijf in staalbouw in Noord-Holland beschikt over ruime kennis en ervaring over de toepassing een brugleuning van staal.

Houten en composiet brugdekdelen

Houten brugdekdelen wordt traditioneel veel gebruikt bij de constructie van een brug wegens de natuurlijke uitstraling van het hout. Hoewel hout een prachtige uitstraling heeft, is het materiaal onderhoudsintensief en heeft het een kortere levensduur dan andere materiaalsoorten. Hier is composiet een goed alternatief, deze materiaalsoort heeft een vergelijkbare draagkracht met staal, maar is aanzienlijk lichter. Composiet is uitermate onderhoudsvriendelijk, echter wordt jaarlijks onderhoud wel nog steeds geadviseerd. Naast houten en composiet brugdekdelen verzorgt ons bedrijf ook houten steigers en andere houtbouwprojecten.

houten brug aan de havenbetonnen loopbrug met kunstwerk

Bel ons voor uitgebreid advies over uw brug

Gaat u een brug plaatsen, of misschien zijn uw huidige dekdelen aan vervanging toe? Ons bedrijf in Purmerend heeft uitvoerige kennis met de constructie van bruggen, bijvoorbeeld het toepassen van een brugleuning van staal. Bel ons op 0299 700 266 voor een adviesafspraak of stuur een email naar info@mabawaterland.nl. Uiteraard kunnen we eventuele verdere vragen ook telefonisch voor u beantwoorden.